Etichete

joi, 17 noiembrie 2011

Cum se pune varza la murat

Pentru a pune varza la murat avem nevoie de:
- varza 25-30 bucati
- sare pentru muraturi
- crengute uscate de marar
- boabe de porumb
- hrean 2-3 legaturi
Se aleg verzele in functie de marimea gurii butoiului. Se lasa cateva zile sa se paleasca, dar nu la soare.
Se inlatura frunzele de deasupra, se scot cotoarele si se aseaza in butoi cu cotorul in sus, cat mai compact. Se pune hreanul taiat in bucati, crengutele de marar, boabele de porumb si sarea. La o galeata de apa se pun 10 linguri de sare. Dupa ce s-a umpult butoiul se astupa.
Dupa o saptamana se "pitroceste". Se introduce o teava de plastic printre verze si se sufla bine de mai multe ori. Se repeta operatiunea timp de inca 2 saptamani. La fiecare "scoatere de varza" se mai pitroceste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Toate comentariile vor fi moderate. Incercati sa scrieti la obiect si inteligibil!
Nici un comentariu neadecvat nu va fi publicat.