Etichete

luni, 28 noiembrie 2011

Reteta caltabos de casa

Ingrediente: inima, ficat, rinichi, splina, slanina, carne, orez, ceapa, sare, cimbru, piper.
Se fierbe inima, ficat, rinichi, splina, slanina, carne toate la un loc. Dupa ce au fiert se scot si se lasa la racit. Se toaca marunt cu cutitul.
Orezul se spala si se fierbe ( intr-un alt vas) pe jumatate, Se toaca ceapa marunt si se amesteca cu organele si orezul . Se pune cimbru uscat, sare, piper macinat. Se amesteca si se umple fiecare caltabos cu mana.
Dupa ce sunt gata se leaga cu ata la ambele capete si se pun la fiert in apa rece, cu focul mic. Cand incepe sa se incalzeasca apa se inteapa din cand in cand si din loc in loc fiecare caltabos. Se fiebe aproximativ o ora.
Dupa ce au fiert se scot cu o strecuratoare si se pun pe un platou.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Toate comentariile vor fi moderate. Incercati sa scrieti la obiect si inteligibil!
Nici un comentariu neadecvat nu va fi publicat.