Etichete

miercuri, 9 noiembrie 2011

Reteta sarmale

Pentru a face sarmale avem nevoie de urmatoarele ingrediente: varza murata, carne tocata, ceapa, bulion, orez, cimbru, piper, foi de dafin, ulei.
Se desface varza frunza cu frunza, se taie partile tari ale frunzei si in functie de cat de mare se doreste a fi sarmaua, ori se lasa frunza intreaga, ori se taie pe jumatate.
Se amesteca intr-o cratita carnea tocata cu ceapa (la fel tocata) , orezul (spalat in prealabil) ,si piperul.
Se ia cate o frunza de varza si se pune din amestecul obtinut, infasurand bine pentru a nu se desface. Dupa ce s-au infasurat toate sarmalele, intr-o oala se pune pe fund frunze de varza tocata si tulpina de la cimbru, apoi se aseaza sarmalele dupa forma oalei. Peste ultimul strat se pune iarasi varza tocata, bulion, foi de dafin, ulei si apa, pana se acopera toate sarmalele.
Pentru inceput se fierb la foc mare pana dau intr-un clocot, apoi la foc mic pana la final.
Foarte important oala trebuie miscata satnga - dreapta pentru a nu se prinde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Toate comentariile vor fi moderate. Incercati sa scrieti la obiect si inteligibil!
Nici un comentariu neadecvat nu va fi publicat.